OPCIONS DE MENÚ

dissabte, 30 d’abril del 2011

L'ARBRE MORT - Conte.

Recordo que, un hivern, el meu pare necessitava llenya, així que va buscar un arbre mort i el va tallar arran de terra. Però més endavant, a la primavera, desolat, va veure que de la curta soca que havia deixat en sortien nous tanys. El meu pare, ple d'estranyessa però també amb certa tristessa, va dir:

- Jo estava segur que aquest arbre estava mort perquè havia perdut totes les fulles. No vaig pensar que, com que era hivern i feia tant fred, les branques devien trencar-se i caure com si al vell tronc no li quedés una gota de vida.Ara veig que no era així. 

I, girant-se cap a on jo era, em va dir:

- No oblidis mai aquesta lliçó. Mai no tallis un arbre a l'hivern. Mai no prenguis una decissió negativa en temps adversos. Mai no prenguis decissions imprtants  quan estiguis en el teu pitjor estat d'ànim. Espera, sigues pacient. La tempestat passarà. Recorda que la primavera tornarà.

Tu mateix!. Relats d'Ecologia Emocional.
Jaume Soler i M. Mercè Conangla.


dimecres, 27 d’abril del 2011

L'ARBRE DELS PROBLEMES - Conte.

Això era un fuster que tenia contractat per ajudar-me a arreglar una vella granja de fusta, i amb això que acabà el primer dia de dura feina. Durant aquell dia se li havia espatllat la talladora elèctrica i li va fer perdre una hora de feina i després el seu camionet no arrancava i jo el vaig haver d’acompanyar. Tot eren problemes per ell.

Mentre el duia a casa no digué ni paraula, pensant en tots els problemes que tenia i els maldecaps que portava a dins. Quan ja havíem arribat i es dirigia a peu cap a la porta de casa seva s’aturà a davant un arbre i va tocar amb les mans les puntes de les branques. I seguí cap a casa seva amb una cara totalment transformada, una rialla d’orella a orella i uns ulls brillants d’alegria que no semblava el mateix.

A l’endemà li vaig demanar què feia amb aquell arbre que li canvià la cara. I em va contestar:
- Aquest és el meu arbre dels problemes, abans d’entrar a casa hi penjo els problemes i els maldecaps i els recullo l'endemà al matí abans de partir cap a la feina. 
Ho justificà diguent-me que els altres no eren culpables dels seus problemes i els seus maldecaps i per no fer-ho pagar als altres els penjava a l’arbre. I el divertit fou que digué que:
- Després d’estar amb els meus sense problemes, els matins quant vaig a recollir-los no n’hi ha tants com pensava haver-hi penjat el dia abans."

dilluns, 25 d’abril del 2011

UNA PETITA GRAN PEL·LÍCULA.

Un jove publicista, amb una exitosa carrera professional i una vida personal inexistent, es veu immers en un viatge a contrarrellotge per arribar a una reunió molt important. Durant aquest viatge coneix una noia amb la qual, a pesar de la seva manera tan oposada de viure la vida, connectaran i acabaran rememorant l'època més mítica i emotiva de la seva infància: l'últim estiu que van passar amb la colla.

Descobrirem qui van ser de nens, com van viure el seu primer amor, la seva primera aventura i com es varen sentir Herois, lluitant per tal de guanyar aquella cabana màgica que els hi concedia tots els seus desitjos.

Aquest viatge al passat, als seus antics desitjos i motivacions, farà que el publicista posi en dubte la seva vida i finalment hagi de decidir entre la seva carrera i aquell sentiment que ha nascut en ell i aquella noia tan especial com embogida que ha posat el seu món del revés.

Una pel·licula que em va portar als meus estius. Al poble amb els avis, la colla d'amics (on seran molts d'ells hores d'ara....), les bicicletes, les festes majors, el descobriment del primer amor, la tendressa de l'inocència. Feta amb pocs mitjans, senzilla però gran, molt gran en tot el que va despertar dins meu.

Pàgina oficial de la pel·licula





DIVINA JUSTICIA - Cortometraje

Cortometraje sobre el abandono de animales en verano. Interpretado Por Federico Luppi, Héctor Colomé, Guillermo Campra, Ana Asensio, Jorge Muriel y El cachorro del perro Pancho; Dirección Ramses.Guión y de Miguel Romero.

BEPPO ESCOMBRIAIRE - Michael Ende. Momo.

“Momo tenia un amic, Beppo Escombriaire, que vivia en una caseta que ell mateix s’havia construït amb maons, llaunes de les escombraries i cartrons. Quan a Beppo Escombriaire li preguntaven alguna cosa, es limitava a somriure amablement, i no contestava. Simplement pensava. I quan creia que la resposta era innecessària, es callava. En canvi, quan la creia necessària, la pensava molt. De vegades tardava dues hores en contestar, però d’altres tardava un dia. Mentrestant, l’altra persona havia oblidat la seva pròpia pregunta, pel que la resposta d’en Beppo, els sorprenia gairebé sempre.

Quan en Beppo escombrava els carrers, ho feia a poc a poc, però amb constància. Mentre escombrava, amb el carrer brut davant seu i net al seu darrere, se li anaven ocorrent un munt de pensaments que després explicava a la seva amiga Momo: 

- “Veus Momo, a vegades tens al davant teu un carrer que et sembla tan terriblement llarg que penses que mai podràs acabar d’escombrar-lo. Llavors comences a donar-te pressa, més pressa,……no pares. Cada cop que aixeques la vista, veus que el carrer continua igual de llarg. T’esforces més encara, comences a tenir por i al final t’has quedat sense alè. I el carrer continua estant per endavant.

- Així no s’ha de fer.

- Mai s’ha de pensar en tot el carrer a la vegada. Entens?

S’ha de pensar en el pas següent, en la inspiració següent, en la següent escombrada.

Llavors és divertit: això és important, perquè, d’aquesta manera es fa bé la feina i així ha de ser. De sobte, pas a pas, s’ha escombrat tot el carrer. Un no s’ha adonat de com ha estat, però no s’ha quedat sense alè. Això és important.

Michael Ende

dissabte, 23 d’abril del 2011

LA FIGURA DEL DOCTOR MOISÈS BROGGI

Aquest documental s'acosta a la figura de l'extraordinari doctor Moisès Broggi, Creu de Sant Jordi l'any 1981, guardonat per la Generalitat de Catalunya el 2008 amb la Medalla d'Or i el Premi Nacional a la trajectòria professional i artística en reconeixement a "la seva dilatada i prestigiosa carrera com a cirurgià i el seu compromís ètic i social". Més enllà dels premis, el documental aprofundeix justament en aquesta dimensió ètica, que ha anat construint i acumulant al llarg dels més de cent anys de la seva vida


divendres, 22 d’abril del 2011

ENVIDIA

"No estoy diciendo que haya gente superior o inferior.
¡Tenlo en cuenta!
Lo que estoy diciendo
es que no te puedes comparar con nadie.
Tú eres tú, y el otro es el otro.
No te pones a comparar
una rosa con una flor de loto,
simplemente dices que son dos cosas distintas.
Dos individuos,
aunque sean dos seres humanos,
son únicos, incomparables".
Osho



La envidia en los hombres muestra cuán desdichados se sienten, y su constante atención a lo que hacen o dejan de hacer los demás, muestra cuánto se aburren.
Arthur Schopenhauer


Castiga a los que tienen envidia haciéndoles bien.
Proverbio árabe.

Si hubiera un solo hombre inmortal sería asesinado por los envidiosos.
Chumy Chúmez .

La envidia es mil veces más terrible que el hambre, porque es hambre espiritual.
Miguel de Unamuno 

El silencio del envidioso está lleno de ruidos.
Khalil Gibran 

El tema de la envidia es muy español. Los españoles siempre están pensando en la envidia. Para decir que algo es bueno dicen: "Es envidiable".
Jorge Luis Borges 



;

LOS SECRETOS DE LA CREATIVIDAD - Redes

Todos poseemos un talento, todos tenemos la capacidad de ser creativos; y la mayoría vivimos sin saberlo, convencidos muchas veces de que el creativo es aquel que sabe componer melodías, o escribir una poesía.

Ken Robinson reclama en este capítulo de Redes la necesidad de que en nuestra sociedad existan entornos donde cada uno pueda encontrar la inspiración necesaria para desarrollar su creatividad.

"La creatividad se aprende igual que se aprende a leer".


"Todos tenemos talento si sabemos descubrirlo".


dimarts, 19 d’abril del 2011

GET OUT - Curtmetratge animat.


Canviarieu un paradís on esteu totalment segurs per un escenari nou del que no coneixeu res?. Ja ho vàrem fer en el seu dia....


¿Cambiaríais un paraíso donde estais completamente seguros por un escenario nuevo del que no conoceis nada?. Ya lo hicimos en su dia...
Realització: Charlotte BOISSON, Julien FOURVEL, Pascal HAN-KWAN, Tristan REINARZ, Fanny ROCHE
Veus :
Gary - Philippe PEYTHIEU
Psiquiatra - Jacques BRIERE
Musica : Composicion : Guilhem ROSA



dissabte, 16 d’abril del 2011

LAST 3 MINUTS.


William Turner és un conserje que pateix un infart  i en els seus últims 3 minuts de vida fa un recorregut cap enrera dels moments més importants de la seva vida. Meravellós i emotiu curt escrit i dirigit per Chan Po.

divendres, 15 d’abril del 2011

16ena. FIRA PER LA TERRA - MERCAT DE LA TERRA

La Fira per la Terra - Mercat de la Terra és una activitat organitzada a la ciutat de Barcelona per l'Associació Dia de la Terra - Catalunya.

La Fira per la Terra - Mercat per la Terra ni és una fira qualsevol ni és un Mercat qualsevol, ni vol fer la competència a cap fira concreta, ni a cap mercat concret. La Fira per la Terra - Mercat de la Terra és una trobada d'entitats de tota mena per cridar l'atenció de les agressions que la societat moderna fa als sistemes naturals i socials i per proposar formes de comportament respectuosos, cooperatius i  solidaris.




HISTORIA DE UN LETRERO - Cortometraje.

Genial cortometraje, una simple acción puede cambiar tantas cosas!. Y acompañada de la música de "Il Postino"...... uffffff.


dijous, 14 d’abril del 2011

EL DESAYUNO - Cortometraje

El Desayuno, de Carlos Aonso Ojea y Laura Sisteró Carmona



EL UNIVERSO SUENA Y CADA PERSONA TIENE UN SONIDO - Néstor Eidler, músico y pedagogo vibracional. La Contra de la Vanguardia



Soy un veinteañero, anímicamente. Nací en Tucumán (Argentina) y vivo en Barcelona hace 33 años. Soy violinista. Estoy casado y tengo cuatro hijos y dos nietos. ¿Política? Justicia social.No creo en el dios de los hombres, sino en el dios verdadero, que desconozco.

Resonancias
El universo es una caja de música”, explica Eidler, “pues está construida en proporciones equivalentes a los intervalos de la octava musical”. Dijo Einstein, violinista y matemático: “Sólo quiero conocer a Dios; lo demás son detalles”. Y se puso a tañer con fórmulas la música del universo. En esa línea está Néstor Eidler, al que han llamado “médico de médicos”: imparte técnicas que permiten tocar mejor porque, de hecho, se sanan de bloqueos y disfunciones. Eidler insiste en que toca el alma a través de cuerpo y alma (“la espiritualidad pasa por el cuerpo”), y en que todos podemos resonar con el Todo. Eidler es concertino de la Orquestra del Gran Teatre del Liceu (nestoreidler. blogspot.com).

¿El universo es sonido?
¡Sí! Y la vida, vibración. Toda vibración es sónica. ¡El universo suena!

¿A qué suena?
Oígalo en esta grabación...

Oigo una melodía armoniosa...
Son las vibraciones captadas por la sonda Voyager en el espacio entre Júpiter y Saturno: es la resonancia del viento solar en la ionosfera de los planetas…

El universo suena, pues...
¡Está oyéndolo! Pitágoras (siglo VI a.C.) habló de la “música de las esferas”: Pitágoras debía de tener afinada la percepción de esta realidad cósmica vibrante que hoy la tecnociencia nos confirma.

¿Con qué implicaciones?
Los compositores de música más inspirados (Bach, Mozart, Beethoven...) quizá son personas capaces de conectar con los inmanentes y eternos sonidos del cosmos.

¿No crean? ¿Sólo transcriben?
La música no la inventó el hombre: ¡existe desde siempre! Toda música está aquí: se trata de captarla y plasmarla.

¿Usted compone?
Nací músico. Por mi sangre corren notas. Estudié violín... y quise contactar con David Oistrach, violinista y pedagogo judío ruso.

¿Por qué precisamente con él?
Yo no estaba conforme con mi sonido. Y escuchaba el de otros grandes violinistas: “Farsantes”, pensaba. Hasta que oí a Oistrach: “Es el único que no miente”, me dije...

No entiendo a qué se refiere…
En los otros percibía interferencias, o físicas o narcisistas... Oistrach era el único que me hacía vibrar, sentía que conectaba con la esencia... ¡Quise tocar como él! Como discípulo de Fedora Aberastury, ella me enseñó el camino a los misterios y hacia Oistrach.

¿El camino de los misterios?
Fue la creadora del método Aberastury, llamado sistema consciente para la técnica del movimiento, que te ayuda a reconectarte con tu primer instrumento: ¡tu cuerpo!

¿Y conoció al fin a Oistrach?
Conseguí una cita con él para verle tocar... ¡Y al cabo pude asistir a varias clases! Murió poco después: ¡llegué justo a tiempo!

¿A tiempo para qué?
Oistrach me confesó: “Sé que tengo secretos... pero no sé cómo enseñarlos”, y vio en mí a la persona que sí podría hacerlo.

¿Y qué enseña?
Que quien conoce el sonido lo conoce todo. Cada persona tiene un sonido. El universo es vibración, emanada del tictac de la polaridad originaria, y como el de tu corazón.

Sea más preciso.
Se trata de reactivar conscientemente esas notas de vida, mediante ciertos ejercicios tomados de los métodos de los pianistas Claudio Arrau y Fedora Aberastury: se trabajan cerebro, manos, lengua, plexos, articulaciones, columna, sentidos...

¿Para tocar mejor el piano o el violín?
Es indiferente el instrumento musical; tocar bien un instrumento ¡exige primero aprender a respirar bien! Exige reactivar los motores internos del movimiento...

¿Una especie de reset interno?
Se trata de recuperar tu armonía psicofísica, rearmonizarte emocionalmente, reaprender a activar correctamente tu energía, bloqueada por tensiones, ¡y de ahí se derivará un estado de inspiración creativa!

¿Y el músico interpretará mejor?
He conocido a intérpretes con bloqueos musculares, tendinitis, artritis... que perturbaban sus capacidades: tras el curso música- energía recuperaron sus facultades.

¿Qué es la relación música-energía?
“Dame una cuerda y te explicaré el universo”, proclamó Pitágoras: la vibración es función proporcional del segmento de cuerda… Música, matemáticas, geometría… Tu armonía interna responde a proporciones matemáticas, igual que el cosmos. Restablécela y la energía fluirá: conectarás con tu emoción y sonarás como un instrumento afinado...

No basta el dominio virtuoso de la técnica...
No. La música es como la religión: ¡un sendero para conectar con el absoluto! Esto lo podemos sentir todos.

¿En qué ocasión lo ha sentido más que nunca?
Di un concierto en una nave románica del monasterio de la Oliva (Navarra)... y perdí la noción del tiempo, como si todo fluyese solo y yo observase desde fuera... Vi pasar la eternidad... ¡Cualquiera puede experimentarlo!

Parece hablar de un yoga musical...
Mejor de unas artes marciales... En mis cursos con alumnos, trabajo con su alma... ¡Les toco el alma! Igual que toco el alma de un violín, toco el de las personas.

¿Un violín tiene alma?
Sí, una piececita de madera que une las paredes de la caja del violín, suelta, sin encolar, movible: yo la muevo una sola micra... y cambia el sonido.

Y... ¿en qué parte de mi cuerpo está el alma?
Descartes dijo que en la glándula pineal, que hoy sabemos que está conectada con la punta de los pies, con el dedo gordo de los pies: ¡el alma está en el dedo gordo!

¿Es usted un psicoterapeuta de músicos, por tanto?
Psique significa alma: sí. Les enseño que somos música, que todos tenemos un sonido propio, que a través del cuerpo podrás hallarlo: estarás tocando el alma. Y entonces resonarás a coro con el universo.