OPCIONS DE MENÚ

dimecres, 25 de febrer del 2015

LA PESTE. Fábula.

Una caravana de mercaderes y peregrinos atravesaban lentamente el desierto. De pronto, a lo lejos, apareció un veloz jinete que surcaba las arenas como si su caballo llevara alas.

Cuando aquel extraño jinete se acercó, todos los miembros de la caravana pudieron contemplar, con horror, su esquelética figura que apenas si se detuvo junto a ellos. Tras una breve conversación lo comprendieron todo.
    
Era la Peste que se dirigía a Damasco, ansiosa de segar vidas y sembrar la muerte.
    
— ¿Adónde vas tan deprisa? –le preguntó el jefe.
    
— A Damasco. Allí pienso cobrarme un millar de vidas.
    
Y antes de que los mercaderes pudieran reaccionar, ya estaba cabalgando de nuevo. Le siguieron con la vista hasta que sólo fue un punto perdido entre la inmensidad de las dunas.
    
Semanas después la caravana llegó a Damasco. Tan sólo encontró tristeza, lamentos y desolación. La Peste se había cobrado cerca de 50.000 vidas. En todas las casas había algún muerto que llorar, niños y ancianos, muchachas, jóvenes…
    
El jefe de la caravana se llenó de rabia e impotencia. La Peste le había dicho que iba a cobrarse un millar de vidas… sin embargo había causado una gran mortandad.
    
Cuando tiempo después, dirigiendo otra caravana por el desierto, el jefe volvió a encontrarse con la Peste, le dijo con actitud de reproche:
    
— ¡Ya sé que en Damasco te cobraste 50.000 vidas, no el millar que me habías dicho! No sólo causas la muerte, sino que además tus palabras están llenas de falsedad.
    
— No –respondió la Peste con energía-, yo siempre soy fiel a mi palabra. Yo sólo acabé con mil vidas. El resto se las llevó el Miedo.


Popular árabe

1 comentari:

  1. Molt cert! I tant! Aquest és només un exemple del poder de la ment i les emocions i la seva influencia en el propi cos.

    Hi ha una altra història, que explica com un jove europeu estudiant de medicina va anar de viatge a sudamèrica. Un dia, passejant pel carrer, va veure una noia que caminava davant seu i que anava escopint un líquid vermell que ell va creure que era sang. Espantat i atordit, va seguir la noia fins a casa seva i va advertir tant a ella com a la seva familia que la noia estava molt greu i que en poques hores moriria.

    La noia espantadíssima es ficà al llit, i efectivament, al cap de 2 dies va morir. Temps després es va descobrir que el que la noia feia era mastegar una herba molt típica allà i que el que escopía no era res més que el líquid vermell que aquesta herba desprenia. La noia doncs no tenia res, estava totalment sana. Simplement va morir de por.

    I és que no sabem fins a quin punt ens poden paralitzar i afectar físicament les nostres emocions. Un debat molt interessant sería fins a quin punt el malalt ha d'estar assabentat de la seva malaltia. S'ha comprovat que molta gent ha lluitat per la seva vida mentre ha cregut que el que tenía una cosa poc important, pero quan ha sabut que el que tenia era alguna malaltia incurable, automàticament la por li ha paralitzat tot el sistema de defenses del cos i això ha agreujat la seva salut. I parlo també des de la meva propia experiencia.

    De la mateixa manera, són absolutament imprevisibles els efectes, per a la salut, d'un estat mental positiu i optimista. És per això que crec que cal encara molta pedagogia per tal d'educar la nostra ment per tal que pugui assolir sempre un estat positiu i pugui així treballar favorablement enriquint el nostre cos i la seva salut. Com resa el vell proverbi llatí: "Mens sana in corpore sano". Per sort aquest blog, crec que fa una tasca molt important en aquest sentit, en l'educació de les emocions, un tema tant oblidat com de vital importancia.

    Felicitats doncs pel blog i gracies, com sempre, per brindar-nos aquest espai de reflexió.

    ResponElimina