Palabras, imágenes, canciones, emociones que nos acompañan en nuestro camino.


dimecres, 23 de febrer del 2011

ELOGI DE LA LENTITUD - CARL HONORÉ, Progama Singulars

Desconnecti el mòbil, sisplau.
 

Ens visita un convidat realment excepcional, conegut arreu del món com un dels gurus del moviment "slow". És Carl Honoré, periodista i escriptor. El seu llibre "Elogi de la lentitud", considerat la Bíblia del moviment "slow", és un "best seller" a tot el món.


Es considera que el moviment Slow va començar en el moment en què Carlo Petrini, un defensor de l’alimentació tradicional i de la biodiversitat dels cultius, va protestar contra l’obertura d’un McDonald’s a la Piazza di Spagna de Roma. Era l’any 1986.
Des de llavors, el moviment no para de créixer arreu: slow food, slow city, slow work, slow society, slow travel, slow shopping, slow design....


Si busquen al diccionari el significat de lent (slow), trobaran això:
“Que no va, que no actua, que no es realitza, etc., de pressa.”
Però “lent” s’associa moltes vegades a valors o qualitats negatives.


El moviment Slow facilita a les persones la possibilitat que la seva existència no sigui una successió monòtona de fets regits per la tirania dels rellotge. La inactivitat no té perquè ser sempre negativa.


Els llibres de Carl Honoré “Elogi de la lentitud” i “Sota pressió” són avui manuals de capçalera per a qualsevol persona que pensi que la vida és alguna cosa més que anar de pressa. I, a més a més, “Sota pressió” descriu com “utilitzant els nostres fills com a forma de reviure la nostra vida, o per compensar les nostres frustracions personals, hem destruït la màgia i la innocència de la infantesa.”


Carl Honoré (Escòcia, 1967). Després de llicenciar-se en història a la Universitat d’Edimburg, va treballar amb els nens del carrer del Brasil. Allà es va començar a interessar pel periodisme. Els seus articles han estat publicats per les capçaleres més importants del món anglosaxó.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada