Palabras, imágenes, canciones, emociones que nos acompañan en nuestro camino.


dilluns, 20 de desembre del 2010

REINVENTAR-SE. Dr. Mario Alonso Puig. Singulars

Una persona que ha perdut la feina
No ha perdut la seva qualitat com a ésser humà,
No ha perdut els seus recursos,
No ha perdut tota la bellesa i sabiduria que hi ha en el seu interior
Per tant, no pot pensar que perdre la feina és perdre’s a si mateix,
ha perdut una cosa,
No ha perdut qui és en realitat.

Dr. Mario Alonso Puig
Extret del Llibre: ‘Reiventarse. Tu segunda oportunidad


     Per molts ànims que un tingui, en una situació d’atur sempre passes per dies on sembla que tot ho veus especialment negre, en sóc conscient i ho he experimentat en pròpia pell.
     Sovint les estadístiques i previsions de creació de llocs de treball no ajuden massa a l’optimisme. Per tot això, cal ser conscients de les paraules que encapçalen aquest post, i que el doctor Mario Alonso Puig exposa en el seu llibre ‘Reinventarse. Tu segunda Oportunidad‘. Un llibre que recomano ferventment a tots aquells que es trobin a la recerca de feina, i també per als qui no.
     El Dr. Alonso diu “perdre la feina NO és perdre’s a si mateix“ i per tant un no ha de dubtar de que manté les seves capacitats intactes i que és igual de valuós que quan tenia una feina.
     Al programa Singulars del Canal 33 van portar ja fa alguns mesos al Dr. Alonso, on va parlar de l’estrés que suposa estar a l’atur, i del risc de caure en un procés depressiu si un no manté l’autoestima al seu lloc.
     El Dr. Alonso cita tres aspectes fonamentals per sortir del ‘segrest emocional’ que suposa un estat depressiu:
  • Compartir destí: Tenir una persona que acompanyi -amb autenticitat- la persona que es troba immersa en un estat depressiu del que creu que no pot sortir.
  • Fer exercici físic. Per allò d’alliberar oxitocina que fa créixer els hipocamps (indret on es produeix la neurogènesis i on es secreta dopamina).
  • Riure. Moment en el qual es secreten beta endorfines que també ajuden a “l’alliberament” de l’amígdala.
Per si a algú altre li pot servir, aquí us deixo el vídeo que ha tingut en mi un impacte emocional important per creure que és possible reeixir -altre cop- i sortir amb ànim a reinventar-me, ja sigui en una nova feina o en mil opcions possibles imaginables.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada